Barnfattigdom Ekonomi Demokrati

Det var ju bra att begreppet barnfattigdom i Sverige blivit uppklarat (se t ex SvD).

Ordet barnfattigdom får människor att tänka på ekonomi i först hand och då kan det inte vara tal om ekonomisk fattigdom i Sverige för barn i den utsträckning som div hjälporganisationer uppgett. Kan de kanske ha kämpat för sina egna jobb och/eller för att göra sin organisation större och därigenom själv kunna stiga högre i graderna ….. ?? Ja man kan ju alltid spekulera.

Ordet demokrati får människor däremot inte att tänka på ekonomi i första hand utan på rösträtt och medbestämmande. Ekonomisk demokratik är liksom inte aktuellt för pengar ger makt – även om det framhävs att det är kunskap som ger makt – och vem ger ifrån sig sin makt i form av sina pengar, så att alla andra får lika mycket …………..! …?

Sedan kan barn vara fattiga på andra sätt än just ekonomiskt. Bara att t ex påverkas av en kultur hemma från föräldras och släktingars hemland och sedan möta något helt annat när de kommer ut i samhället är naturligtvis högst problematiskt och kan kopplas till en slags fattigdom, men det var inte denna slags fattigdom som hjälporganisationerna pratade om utan om att inte få tillräckligt med mat och gå hungriga och att frysa för att det inte fanns pengar till varma skor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s