Ny lag mot näthat

DN har artiklar om näthat se här och här

Hur skall ”ny lag mot näthat” förstås? Det går ju inte att genom lagar stoppa någon från att hata någon. Alla kan klart hata så jäkla mycket de vill, men det man menar är väl att man inte får skriva det på nätet …… eller? Det finns klart solklara fall av näthat, men hur skall det kunna gå att bedöma om det är näthat eller inte i alla tveksamma fall.

När för mycket känslor kommer med i bilden – någon känner si och någon känner så – blir det hela ytterst tilltrasslat. Se t ex på de kränktas skara. Någon skrev någonstanss någon gång, när det började komma upp många som var kränkta, att Sverige består av kränkta människor. Någon kan bli kränkt för ca ingenting både IRL och URL, t ex att de inte får får medhåll, att ingen svarar dem på nätet. och sedan är det för vissa lättkränkta inte långt till snyft om både mobbning och utanförskap.

Och sexuella trakasserier verkar för en del hyperkänsliga vara att de kände att någon har tittat på dem sexaktigt. Sedan skall vi inte tala om våldtäkt, där det uppkommit en vid tolkning av begreppet och det finns på div forum t o m de som menar att det lång tid efteråt går att beteckna det som hände som våldtäkt, för nu har de tänkt igenom det. Ja det finns många sätt att ro iland. Det blir ju helskevt när de som verkligen råkat ut för denna fruktansvärda hemskhet, kommer att räknas ihop med de som först upptäckte att det var våldtäkt flera år efteråt.

Annonser

1 kommentar »

  1. […] https://getsar.wordpress.com/2013/01/14/ny-lag-mot-nathat/ […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s