Polisbricka Polislegitimation

Falska poliser härjar. Flera äldre i Södermanland har ringts upp av falska poliser som sagt att de skulle göra hembesök civilklädda för att förebygga inbrott och stölder (DN) .

Vet alla hur en polisbricka och polislegitimation ser ut? För sådana kunde ju de falska poliserna ha med sig även om de var civilklädda. Men att stoppa dem i dörren – med säkerhetskjedja på – föutsätter ju att man vet hur legitimationen skall se ut.

Jag antar att det är en polisbricka som hänger ihop med en legitimation, för enbart en polisbricka kan ju vara stulen eller falsk, Det kan för all del legitimation också vara men det är nog jobbigare att åstadkomma en sådan. Jag vet inte hur det skall se ut, så jag gick till polisens hemsida för att få veta. Förvånansvärt nog gav sökning på ”polisbricka” inget resultat. Sökning på ”polislegitimation” gav några resultat, men vad avser bild så var det stopp, man skulle gå till originaldokumentet, men hur gör man det med bara följande uppgifter:

Bilaga
Polislegitimation
BILD
fap79121.pcx

Polisbricka
BILD
fap79122.pcx

Finns det någon förklaring på varför bilder på polislegitimation och polisbricka är så svåråtkomliga och inte går att få fram vid en vanlig sökning?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s