Carema

Det är konstigt att vårdföretaget Carema ö h t får fortsätta. Det har hänt hemska saker hos dem i åratal och lika jäkligt fortsätter de. Kan ingen stoppa dem och förbjuda dem för all framtid? Men det är väl för många pengar inblandade och kanske även fega politiker.

Det sista ohyggliga om Carema är att en kvinna dog av svält (SvD) . Men de kommer nog undan denna gång också och fortsätter sin verksamhet.

Vid googling på ”Carema” kommer det upp ”Ungefär 5 420 000 resultat” så det finns mycket att läsa. Förutom deras egen reklam om hur bra de är, finns också deras misskötsel med där

Av de äldre i dag är det många som inte har internet, eller inte är intresserade eller bara befinner sig på skyddade ställen på nätet. Hade fler äldre varit ute på nätet, så hade det nog startats protester mot Carema både i Facebook och Twitter för länge sedan .

Annonser

2 kommentarer »

 1. bitcoin rates

  Carema | getsar

 2. Svante Ljunggren said

  Denna artikel är lite förenklad. Demens är en process som inte går att stoppa och innefattar att man tappar funktion efter funktion där man också tyvärr slutar äta. Man kan kirurgiskt sätta in en PEG, en liten sond som går genom bukväggen men enligt den statistik jag tagit lever patienten i ge
  nomsnitt tre månader efter ett sådan ingrepp, i många fall är det mycket ovärdigt då patienten ofta får frekventa lunginflammationer pga mat som kommer upp i luftstrupen och då denne inte kan svälja ned det hamnar det i lungorna. Carema skulle gjort ett bättre jobb med tex näringsdrycker där patienten får i sig förhållandevis mycket kalorier i en liten mängd dryck men tyvärr slutar det alltid på samma sätt då demens en dödlig sjukdom.
  Vi som jobba inom fältet har ofta svårt att förstå att man vill att sin mamma eller pappa skall få en PEG insatt då det bara förlänger ett lidande. Ofta funderar jag på om de anhöriga har svårt att möta sitt egen dödlighet?
  Svante Ljunggren, sjuksköterska

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s