Breivik och psykiatriker

”Massmördaren Anders Behring Breivik har svårt att acceptera att han har diagnosen paranoid schizofren …” . Han är alltså straffrättsligt otillräknelig (SvD) , så nu skall han tvångsvårdas och psykiatrikerna träder in för att bota.

Psykiatrikerna sitter på sitt vis i en himla rävsax i och med att deras jobb är att bota och detta gäller även tvångsvård efter grova brott. Om psykiatriker anser den tvångsvårdande botad finns möjligheten att den tvångsvårdade kan bli frisläppt och komma ut i samhället igen – han är ju botad anser expertisen.

Skulle psykiatrikern aldrig bota någon , ja då går det att säga att han inte utför sitt jobb, så inga botade = inget jobb för psykiatrikern. Tala om rävsax!

Sedan går det att undra om grova brottslingar ö h t kan botas  och om de ö h t skall få komma ut i samhället igen.  Det finns ju flera exempel på ”botade” som blir fria och gör om samma fruktansvärda brott igen.

Hur kan egentligen en människa med viss utbildning bota en annan grovt brottslig människa när sjukdomen sitter i psyket? Hur kan psykiatrikern bara säga att den brottslingen är botad? Och till sist kan man undra hur vissa psykiatriker sover om natten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s