Bokstavsdiagnos

Numera hör man sällan att någon blir retad, medan mobbad är det många som blir. När ordet mobbad kom, stod det liksom för mycket mer än retad, dvs att det var mycket allvarligare att bli mobbad än att bli retad. Men nu verkar det som om ordet mobbad används även om ej så allvarliga saker. Och finns det inga att skylla mobbningen på, så går det alltid att anse sig kränkt.  ……… det verkar finnas många kränkta människor i Sverige var det någon som sa och man omtalar kanske hellre sig själv som kränkt än förnärmad.

Och nu har psykiatrin kommit med i bilden. Det som förr kallades busungar som t ex slogs och retade andra och ställde till med allmän oreda existerar inte längre som busungar för nu skall det vara boksavsdiagnos. Det började så smått med att de besvärliga hade MBD (Minor Brain Damage). Senare  kom att de hade Damp och därefter blev det ADHD, vilket f ö även vuxna kan ha när de inte kan klara vanligt förekommande saker, t ex tvätt, disk, socialt ungänge, städning, ekonomi mm.

Det finns en mängd diagnoser numera som även allmänheten känner till något om. T ex skrivs och talas det ofta om Asbergers. I dagens DN finns en artikel vars ingress lyder:

”Nu normaliseras den annorlunda out­sidern på tv och film. Våra nya hjältar har alltsomoftast ­någon typ av ­diagnos.” (DN)

Hjältar kan verka som förebilder för en del, så det blir kanske modernt att ha psykdignos av något slag. Det fortsätter kanske med att alla människor i avlägsen framtid får någon form av diagnos. Ingen är alltså besvärlig på något sätt för allt beror på att de har någon slags sjukdom. …………… Avlägsen framtid var det alltså!

Intressant  ?

Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s