Carema, är de värst?

Larmrapporter om privata vårdbolags brister dyker upp då och då. Är kanske Carema värst av alla de privata? ………. nu är de i alla fall på tapeten igen  (DN). Och naturligtvis har de bytt personal igen och den nya VD:n säger klart att sedan jag tillträdde har vi inte agerat så som beskrivs i DN:s artikel.

I en artikel för flera år sedan tar DN upp hur svårt det kan vara för äldre, t ex de som inte har någon som hjälper dem, när det gäller att välja vart de vill komma. Missförhållandena kan även blomma för att äldre inte vågar säga ifrån när något är fel.

Annonser

2 kommentarer »

  1. aba said

    Tyvärr är det väl så att vi i Sverige valt att kopiera det amerikanska systemet som går ut på att all vård skall privatiseras. Vad vi glömt i hetsen på att sälja ut vårt socialförsäkringssystem är att kräva att bolagen tecknar försäkringar som utfaller med miljonbelopp om allvarlig skada kan påvisas. Först då när Sverige löper hela linan ut så kan vi få en trygg vård/åldringsvård.
    Politikerna står på företagens sida idag och högre vinster skapar mer jobb. Äldre människor skall förmodligen snart dö ändå så varför bry sig om vad de tycker. Ledstjärnan för all vård idag är att den skall drivas i vinstgivande syfte.
    Undersköterskor i hela vårt avlånga land kan säkert skriva under på att det inte längre handlar om vård enligt vård och omsorgsutbildningen. Spelar ingen roll vilken arbetsgivare du har…. alla sparar in på personal och tidspass. Måttot är: ju mindre du pratar ju mer hinner du med.

  2. bflmamman said

    Svar ja. Carema är värst. Hela organisationen bygger på ekonomisk vinning med hjälp av så kort patientkontakt som möjligt på så lite personal det bara går.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s